haxansurtanten.blogg.se

En blogg som beskriver det härligaste men även det ärligaste livet som 2-barnsmamma.

Morgonstund har oboy i varje rum

Kategori: Allmänt

Inne och kikar lite på facebook. Jag älskar det alla skriver om sina morgnar.
"Idag äter vi mysfrukost med alla barnen, hemgjord gröt, tända ljus. myyyyyys" och sen en miljoner hjärtan.
Själv sitter man här hemma med 2 barn barn som springer runt med en halväten ostmacka, en glas oboy som svimper över jag och S efter med en disktrasa medans vi ropar, snälla sätt er vid booooordet!!! Barnen lider av en åkomma som verkar vara -bryr-mig-inte-om-vad-ni-säger. Detta är en åkomma som kommer varje gång jag eller S har bråttom, det vill säga, på morgonen när det gäller att försöka hitta kläder som inte är alltför smutsiga, (inte alltför fläckiga duger) frukost intag, samt att borsta tänderna, håret och allt detta utan att bli tokig. en svår kombination vid det karlssonska hushållet.
När en väl fått på sig kläderna så brukar den andra ställa sig naken på fönsterbläcket, tätt följt av den andra och där klappar de sig på rumporna och sjunger Sean Banans skaka rumpa! Jättegulligt, visst, bara det att alltid infaller precis tio minuter innan vi ska gå till skola och förskola. De har liksom en inbyggd radar för när vi är som mest stressade.

Till slut, efter mycket om och men, så kommer vi faktiskt iväg.
Och barnen är faktiskt påklädda, även om en och annan strumpa inte alltid matchar.

Dessa är våra morgnar här hemma, så blir alltid lite fascinerad av att läsa hur andras morgnar ser ut, väldigt olik våra skulle jag tro, eller ljuger man? ;-) Tror inte våra kaos morgnar är alltför ovanliga faktiskt. Ibland sitter de som små tända ljus och äter och till och med med ett perfekt bordsskick (ok, vilka är ni, och vart har ni gjort av våra monst.. förlåt barn någonstans?)

Men vad vore dessa dagar utan dessa två som förgyller varje dag för oss? Vad gör det om vi får plocka upp kläder, torka upp oboy klet över hela vardagsrummet? Trampa på legobitar som ligger lite här och var. Vi har två helt underbara ungar, lite vilda, lite knasiga, men vi älskar dem mest i hela världen. Vad gör det då om vi inte vågar tända ljus på morgonen, de inte sitter ner som de barn man ser på nobelmiddagen. De är våra små juveler och tids nog blir det nog kanske "folk" av dem med vad det lider :-D

Kommentarer


Kommentera inlägget här: