haxansurtanten.blogg.se

En blogg som beskriver det härligaste men även det ärligaste livet som 2-barnsmamma.

Knäpp datorn

Kategori: Allmänt

Datorn reagerade precis som jag hade trott, den tog bara med en bild.
 
Här kommer bilden på sängen :)
 

Ikea shoppat

Kategori: Allmänt

Idag så blev det en tripp till Ikea. Alltid roligt att gå in och titta där. Bara längtar tills de öppnar i Borlänge, kommer nog att springa där så ofta så jag nog kommer skaffa en stämpelklocka dit ha ha.

Eftersom vi ska flytta tillbaka till Ludvika och byta ner oss 37kvm så behöver vi saker som tar mindre plats. Så vi köpte idag en våningssäng till barnen, sedan såg S ett köksbord med 4 stolar, ett litet ett, och eftersom köket borta i lägenheten är så pass litet att vi nog kommer att få stå i kö för att äta så behövde vi ett mindre bord. Så nu säljer jag både köksbord samt barnens sängar. Lägger ut lite bilder på det så är ni intresserade så hör av er till mig ;-) malinkarlsson80@hotmail.com eller facebooka mig på Malin Karlsson Wilhelmsson. :D

Häromdagen hade ni även kunnat fått köpa sonen också då han slog sönder våran andra tv på 6 månaders tid. Men han var verkligen gullig igår och imorse så jag tror nog vi behåller honom ändå ;-)

Snart blir det te att hämta de små juvelerna, stressa igång med maten och göra kväll. En liten stund till är vi barnlösa och kan andas ut, men tråkigt är det. Det är konstigt det där, när de är hemma och stökar så vill man det ska bli morgon så de får gå till dagis och skolan, när de väl är där, så vill man ha hem dem igen för det blir för tyst :)

Nu kommer bilderna på sängen och köksbordet ;-)Ok får se om detta funkar öht. Min dator har fått en egen vilja och den skiljer sig ibland ganska långt ifrån min vilja.

En mor och son dag

Kategori: Allmänt

Herregud och hans moster för 7-åringar ;-)
Nu är hon i skolan iaf, de skulle ta skolfotografering idag, Moa lovade dyrt och heligt att hon minsann skulle se sur ut på kortet så det så. Ok, vi får väl se då ha ha.
Idag har förskolan stängt för planeringsdag så Simon är hemma med mig. Han är inne i en väldigt kelig period då det är mycket gos och kram. Man får passa på att gosa lite nu då, snart så vill han nog inte längre :(

Idag så blir det en sväng till biblioteket för min del, var ett tag sen man var där så får se om de har fått in några nya böcker.
Skulle jag inte haft nån bok att lösa så skulle jag bli tokig :-D

Ha en bra dag alla!

Kram

Morgonstund har oboy i varje rum

Kategori: Allmänt

Inne och kikar lite på facebook. Jag älskar det alla skriver om sina morgnar.
"Idag äter vi mysfrukost med alla barnen, hemgjord gröt, tända ljus. myyyyyys" och sen en miljoner hjärtan.
Själv sitter man här hemma med 2 barn barn som springer runt med en halväten ostmacka, en glas oboy som svimper över jag och S efter med en disktrasa medans vi ropar, snälla sätt er vid booooordet!!! Barnen lider av en åkomma som verkar vara -bryr-mig-inte-om-vad-ni-säger. Detta är en åkomma som kommer varje gång jag eller S har bråttom, det vill säga, på morgonen när det gäller att försöka hitta kläder som inte är alltför smutsiga, (inte alltför fläckiga duger) frukost intag, samt att borsta tänderna, håret och allt detta utan att bli tokig. en svår kombination vid det karlssonska hushållet.
När en väl fått på sig kläderna så brukar den andra ställa sig naken på fönsterbläcket, tätt följt av den andra och där klappar de sig på rumporna och sjunger Sean Banans skaka rumpa! Jättegulligt, visst, bara det att alltid infaller precis tio minuter innan vi ska gå till skola och förskola. De har liksom en inbyggd radar för när vi är som mest stressade.

Till slut, efter mycket om och men, så kommer vi faktiskt iväg.
Och barnen är faktiskt påklädda, även om en och annan strumpa inte alltid matchar.

Dessa är våra morgnar här hemma, så blir alltid lite fascinerad av att läsa hur andras morgnar ser ut, väldigt olik våra skulle jag tro, eller ljuger man? ;-) Tror inte våra kaos morgnar är alltför ovanliga faktiskt. Ibland sitter de som små tända ljus och äter och till och med med ett perfekt bordsskick (ok, vilka är ni, och vart har ni gjort av våra monst.. förlåt barn någonstans?)

Men vad vore dessa dagar utan dessa två som förgyller varje dag för oss? Vad gör det om vi får plocka upp kläder, torka upp oboy klet över hela vardagsrummet? Trampa på legobitar som ligger lite här och var. Vi har två helt underbara ungar, lite vilda, lite knasiga, men vi älskar dem mest i hela världen. Vad gör det då om vi inte vågar tända ljus på morgonen, de inte sitter ner som de barn man ser på nobelmiddagen. De är våra små juveler och tids nog blir det nog kanske "folk" av dem med vad det lider :-D

Grattis Mamma! Det blev en.....Tweenie!!!

Kategori: Allmänt

Plötsligt en dag så står hon där.
Din fina älskade lilla 7-åring. Hon som brukade krypa upp i ditt knä och gosa, som kramade och sa att hon älskade dig, som ville hålla dig i handen när ni var ute på stan. Det var inte längesedan, bara några dagar, men nu så är hon helt förändrad. Att kramas kan du glömma, "jag älskar dig" har bytts ut mot "är du dum i huvet?" och går ni på stan tillsammans så kan du ge dig på att sötstruten ska gå minst tio meter bakom dig så ingen skulle komma på tanken att ni är släkt.
 
Vokabulären har natruligtvist också förändrats. "Orka" "ofta" "fett nice" och "äru dum i huvet mamma" är denna lilla förpubertetstjejs numera haranger som lyder alltsom oftast här hemma.
 
Där står du och fattar absolut ingenting! Vem är denna tjej som är en exakt kopia av den dotter du en gång kände?
Du börjar på allvar fundera över om hon blivit bortförd av ett UFO på natten som istället lämnat kvar denna ilskna, arga, trotsiga lilla tjej. Vart har min baby tagit vägen??
 
Du pratar med vänner som säger samma sak om deras barn och upptäcker plötsligt att dom blivit Tweenies!
En Tweenie är ett uttryck för barn mellan 8-12 års ålder. Alltså förpuberteten. Min dotter har inte riktigt förstått att hon har ett helt år kvar att fortfarande vara min gosiga lilla tjej (jag skyller på skolan här). Istället har hon nu tagit ett steg ifrån mig, hon håller på att bli oberoende av mig, huh redan?? Hon är ju bara 7 år!!!
 
Pratade med en annan mamma som har en 10-åring, hon funderade allvarligt på om sonen hade en grav form av dyslexi, om det kunde vara därför som han var så tjuskallig och upprörd för det mesta.
Hon hade fått ett sms som liknade detta. BRB ASAP CU. Inte undra på att trodde sonen var dyslektiker, stackars kille som inte ens kan stava vid 10-års ålder, inte undra på att han verkade upprörd, han kanske blir mobbad?
Efter ett antal google översättningar kunde hon gott konstatera att sonen inte alls var dyslektiker utan helt enkelt använt sig av engelska förkortningar BRB (be right back) ASAP (as soon as possible) CU (see you). Mamman drog en suck av lättnad kan jag säga.
 
Nu har inte min dotter en mobiltelefon, men är det detta man har att vänta sig nu??
Det har inte varit några som helst problem för henne att plcka bort sin egen tallrik från bordet tidigare, nu suckar hon högt och skriker "ORKA!!!!!!!" Dumma mamma säger " vad då orkar du inte?" "Men FATTA!!!" "vad är det jag inte fattar?" "MEN ÅHHHHHHHHHHHHH!" Kvar står man och undrar återigen, vad hände? vad sa jag för fel? och vart 17 är min dotter någonstans???
 
Det är bara att konstatera, hon är långt bort, i Tweenievärlden, en värld du som mamma inte är välkommen in i.
Det är bara att gilla läget, Orka lixom, ofta, fett nice!
 
Men om du känner dig för en mamma-dotter stund nångång så finns jag alltid här med öppna armar älskling.
 
Det är alltså bara att gilla läget morsan, grattis det blev en tweenie!!!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.