haxansurtanten.blogg.se

En blogg som beskriver det härligaste men även det ärligaste livet som 2-barnsmamma.

Lucia firande.

Kategori: Allmänt

Igår hade Moa och hennes klass luciatåg. Det var så fint, och så duktiga de är på att sjunga. :)
Fick så fina kort på henne så. Moa var naturligtvist lucia. med krona på huvudet och allt <3
Simons avdelning hade också luciafirande igår men det krockade med Moas tåg. Men han var utklädd till tomte på dagis idag. Det tycker han var kul. Han bryr sig inte så mycket om att vara med och lussa i något tåg ändå, men det är desto mer viktigare för Moa :)

Det har varit många timmars träning för det där. Och det syntes på dem. De var sååååå duktigt. Idag ska de även lussa på ett äldreboende, det blir nog roligt för både stora och små skulle jag tro :)
 
Nu råkade tre likadan bilder komma med. Men då jag är en teknisk idiot så finns det inte så mycket jag kan göra åt det. Så ni får titta på världens finaste luca ett par gånger extra :)

Morgonstress

Kategori: Allmänt

Idag vaknade Moa 04.40 och vägrade somna om. Man kan ju tro att vi då har gott om tid att få i henne frukost, sätta på sig kläder samt ta henne till skolan, men nej då. Ute i sista minuten som vanligt. Det spelar ingen roll vilken tid vi börjar, hon segar och bägrar sätta på sig kläderna för de är antingen fula, fel färg, eller så ligger hennes favorittröja i tvättmaskinen och då går hon hellre i nattlinne till skolan är att sätt apå sig en annan tröja. Suck. En promenad till skolan som noramlt sett tar två minuter tog fyrtio minuter igår. Hon lade sig ner i snön, sprang åt ett annat håll och gud vet vad. Usch inte undra på att morgnar är min sämsta tid på dygnet. Stress, stress och åter stress. Såna morgnar lämnar bara stress och irritation efter sig, hela dagen blir förstörd :( Men när man väl hämtar henne är hon världens gulligaste igen :-)

Idag ska barnen till tandläkaren, ringde igår och det var nån som hade lämnat återbud idag, så då får de gå tid. Det är bara en vanlig undersökning för att kolla så allt ser bra. Moa tappade en till tand för ett par dagar sedan, så hela hennes mun är ett stort gapande hål med undantag för några gaddar som är kvar samt några som är på väg att växa ut :-)

Fick ett så mysigt kort på dem häromdagen. När de kramas, Det är mycket bråk emellan dom för det mesta, men sen så kommer det stunder då de är så gosiga mot varandra. De älskar varandra ändå trots alla bråk. Det första Moa brukar fråga om när vi kommer hem är vart Simon är någonstans. Vi hämtar Simon en halvtimme efter att Moa slutar skolan.

Vad gjorde man innan barnen kom??
Kan inte ens komma ihåg det idag.
Är så fruktansvärt glad över att vi har dessa två underbara monster ;-) När vi var uppe i Falun på ivf (barnen är provrörsbarn) och satte in ägget som skulle bli Simon, så träffade vi ett par norröver, de var inne på sitt 15:e ivf försök!!! Simon kom till på det första ivf försöket, Moa på det andra, så det gick rätt lätt för oss iaf. Men jag tänker då och då på den där familjen, undrade om det lyckades för dem. Jag hoppas det. För barn är det häftigaste som finns. En sån stor gåva, så det inte går att beskriva. Det finns ingenting jag inte skulle göra för dem. Det bästa och dyrbaraste jag har. <3<3

Familjen förkylning!!

Kategori: Allmänt

Har inte skrivit på några dagar nu. Nu ligger vi sjuka i stort sett hela familjen. Sinom har haft feber, men är på bättringsvägen. Jag och Stefan är förkylda, med huvudvärk och begynnande feber påväg. Bara Moa som är frisk. Det var meningen att Moa skulle åkt till tomtelkand med sin mormor denna helgen, det var tur att det blev ändrat. Men nästa helg så ska hon och jag dit med min mamma, syster och systerbarn. Har aldrig varit där så det blir roligt för mig även fas man är vuxen :) Bara vi får vara friska så.
Den 15:e så ska min Ifåne 4s komma...LÄngtar ;-) så nu har jag lagt bud på en iphone plånbok på tradera, den ser ut som en antik bok, som man kan ha telefonen i samt kort pch pengar. :-D Jättefin!!

Jag har inte ätit någonting förutom smörgåsar i tre dagar nu. Men idag ska jag iaf laga till apelsinkycklinggryta med röd paprika och creme fraiche, det blir nog gott. Tror jag, jag har ju inga smaklökar nu när jag är sjuk :(

Har väldigt gosiga och snälla barn nu iaf. Skönt. Simonhar setat i knäna på mig halva morgonen och Moa rorar sig med att rita Ariel. Från den lilla sjöjungfrun. Ska ta mig ett varmt bad nu snart och få upp lite värme.
Ha en bra dag alla!!

Kram

Jobbig dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag bakat saffranskaka och gjort glögg för första gången. :)
Det blev bra till och med :-D
Har haft en rätt jobbig dag annars. Simon har bråkat hela dagen och Moa som varit vaken sedan 4 imorse är övertrött och gnällig, de bråkar, slåss och skriker. Ingen rolig dag. någon som har ett tips att få barnen att sova längre än till 4-halv 5 på morgnarna (förutom att söva dem) ;-)

Sjuk liten Simon

Kategori: Allmänt

Hemma med en sjuk liten Simon idag.
38,1 i feber hade han igår kväll och likadant i morse. Men när en anna har 37,2 så är man helt utslagen och i stort sett halvdöd, så vad gör denna lilla kille vid 38,1? springer omkring i full fart och beter sig som världens friskaste lille kille...konstigt det där. Men vi satt i soffan och mös en stund alldeles nyss. En riktig liten myspojkejag har. Moa får man inte alltför ofta krama och pussa på men Simon får man än så länge krama, pussa och gosa med. Så jag passar på för snart så får man väl inte röra honom, brukar bli så när de uppnår en viss ålder. Och han fyller ju 5 nästa år. :)

Idag ska Moa åka skridskor med skolan igen. Hon älskar det och börjar bli så duktig <3

Själv ska jag scanna matklubben.se för goda glöggrecept. Har hittat ett recept på glög med svarta vinbär, det kanske kan vara nåt? :)
Hittade på ett så fint kort på lille Simon som är tagen på hans 4-årsdag. Så fin så min lille pojke. <3

Skridsko premiär för Simon!

Kategori: Allmänt

Idag så har Simon premiäråkt skridskor. Om ett par gånger så glider han fram på isen. Han var väldigt duktig för att vara första gången :)
Framtidens nya foppa kanske ;-)

Kallt kallt kallt är det idag. -21 grader är inte dirket vad jag kallar badväder, eller ens gå-ut-väder. Barnen har iaf varit ute i skolan och på förskolan och Simon lyckades ha sönder sin nya overall :(

Nu så blir det snart att baka saffranskaka, sen blir det köttbullar med mjölkstuvade makaroner :)

Julkänslor!

Kategori: Allmänt

Igår var vi ut en sväng på julskyltningen. Barnen fick träffa tomten. Men det var så kallt så vi gav upp och var inte där så länge.
Jag är i alla fall glad att snön har kommit, det är tråkigt med en jul som bara regnar bort.

Följer julkalendern i år. Den är ok, kommer nog bli en av de bättre som har gjorts under åren. Men nog tycker jag att Mysteriet på Greveholm som sändes 1996 är bättre än den som sänds nu. Men det har ju bara gått tre avsnitt än så länge, den blir kanske bättre :)

Den 15:e så kommer min julklapp från Stefan, en Iphone 4S :-)
Velat ha en så länge nu, är den enda i min familj som inte har en så jag är lite svarta fåret i Iphone-familjen ;-) Vi har sparat och lagt undan pengar i tre månader så vi kan köpa den kontant samt en samsung till Stefan. Det behövs verkligen nya mobiler för våra är trasiga.
Idag ska jag iaf skicka iväg julkorten, lite tidiga men men ;)
Tog kort på barnen som jag lämnat in och gjort julkort av. Tänker det kan vara lite roligare med kort på barnen för familjen istället för tomtar och sånt :)

Nu ska jag göra iordning en 7-åring för att gå till skolan, och de som har skolbarn vet att det inte är det lättaste ha ha, herregud hon går i F-klassen och är REDAN skoltrött!!!! Vågar inte berätta hur många år hon faktiskt har kvar...